TALBOT
De PSA Groep (Peugeot-Citroen) overweegt een comeback van het automerk Talbot. Dit keer niet als chique of sportief merk, maar als antwoord op Dacia.

Talbot wordt mogelijk budgetmerk PSA

PSA, waarin Peugeot en Citroën zijn verenigd, overweegt het merk Talbot weer van stal te halen. Onder deze naam zou het Franse concern eenvoudige, voordelige autos willen onderbrengen. Het Franse autoconcern wil de productie van de budgetauto’s onderbrengen in opkomende economieën, zoals Brazilë, China en Rusland. De modellen zullen echter ook in andere landen op de markt worden gebracht.  PSA heeft zich duidelijk laten inspireren door Dacia, de succesvolle budgetdochter van Renault. Bij PSA zou het gaan om versimpelde modellen, waar volgens de Fransen wel veel vraag naar is, maar die het liever niet onder het A-merk op de markt brengt. Voorbeelden zijn de sedan op basis van de Citroën ZX die in China wordt gebouwd en een Peugeot 206 met stylingelementen van de nieuwe 207. De eerste budgetautos van PSA, die mogelijk dus als Talbot door het leven zullen gaan, worden in 2010 verwacht. Het concern wil eerst het ontwerp zodanig vereenvoudigen dat de productiekosten omlaag kunnen worden gebracht, zodat de autos goedkoper kunnen worden aangeboden.
Bron: http://www.autokopen.nl
In 1903 werd Clément Bayard opgericht. Deze auto’s werden in Groot Brittanië onder de merknaam Talbot verkocht. In 1919 werd dat overgenomen door Darracq en zo ontstond de merknaam Talbot-Daracq. In 1921 kwam daar het merk Sunbeam bij en veranderde de merknaam weer, nu in STD motors dat in 1935 failliet ging. Antonio Lago nam de productiefaciliteiten van Talbot in Frankrijk over en bracht auto’s onder de naam Talbot-Lago op de markt. Onder deze naam kwamen auto’s uit als de Baby, de T26, de T-150 en de 2500 Sport Europa Coupé. De productie liep steeds verder terug en Simca kocht de naam Talbot op. Vanaf 1979 werd de naam Talbot op ex-simca’s geplakt en toen het merk de Arizona in productie nam werd hij omgedoopt tot Peugeot 309 en verdween de merknaam Talbot van de markt.
TALBOT